rajaliikenne.fi
Kaikki kaakkoisrajan liikenteestä
Finnish language
rajaliikenne.fi
Kaikki kaakkoisrajan liikenteestä
Finnish language

Rekkaparkki ja raskaan liikenteen ajoreitit

Uusi raskaan liikenteen odotusalue eli ns. rekkaparkki sekä siihen liittyvä väylät avattiin 4.1.2017 liikenteelle Vaalimaalla. Uudessa rekkaparkissa on 410 pysäköintipaikkaa Venäjälle mentäessä ja 51 Suomeen tultaessa. Kuljettajien käytettävissä ovat myös wc- ja suihkutilat. Rekkaparkin käyttö on maksutonta.
Nykyisestä 160-paikkaisesta rekkaparkista otetaan Venäjältä saapuvan rekkaliikenteen käyttöön 51 paikkaa. Loput aiemmasta pysäköintialueesta varataan Venäjälle menevälle henkilöliikenteelle. Uudet järjestelyt sujuvoittavat liikennettä rajalla, parantavat liikenneturvallisuutta sekä vähentävät raskaasta liikenteestä ympäristölle aiheutuvia haittoja. Uusi rekkaparkki on osa E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritiehanketta.

Rajanylitystä odottavien rekkojen muodostamat jonot ovat menneinä vuosina ulottuneet pahimmillaan jopa 65 kilometrin päähän raja-asemalta ja aiheuttaneet liikenteen ruuhkautumista ja vaaratilanteita. Uuden rekkaparkin ansiosta rekat voivat pysähtyä uudelle pysäköintialueelle tiellä jonottamisen sijaan.

Ensimmäinen moottoritieosuus avataan helmikuussa

E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritien ensimmäinen, noin 5 km mittainen moottoritieosuus Lelusta Kattilaisiin Haminassa, avataan liikenteelle helmikuussa 2017. Moottoritien rakentaminen etenee aikataulussa ja koko moottoritien arvioidaan valmistuvan keväällä 2018.

LISÄTIETOJA:
Väylävirasto, projektijohtaja Lars Westermark, p. +358 295 34 3838, lars.westermark@vayla.fi
Tieyhtiö Vaalimaa Oy, toimitusjohtaja Jaakko Kouvalainen, p. +358 40 546 8073, jaakko.kouvalainen@vaalimaa.eu
YIT Rakennus Oy, projektijohtaja Jouni Hyvärinen, p. 040 197 1999, jouni.hyvarinen@yit.fi

Hanke verkossa:
vayla.fi/e18vaalimaa
https://www.facebook.com/e18vaalimaa
https://twitter.com/e18hava
E18 Hamina–Vaalimaa -hanke käsittää 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä. Rakennettava tieosuus on viimeinen osa E18 -moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Kokonaisuuteen kuuluu myös Vaalimaan raskaan liikenteen järjestelyjen rakentaminen. Moottoritie avataan kokonaisuudessaan liikenteelle keväällä 2018. Vuoteen 2034 kestävällä elinkaarisopimuksella toteutettavan hankkeen palveluntuottaja on Tieyhtiö Vaalimaa Oy, joka vastaa hankkeen rahoituksesta sekä suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta. Hankkeen pääurakoitsija on YIT Rakennus Oy.

Kartta 1: Vaalimaan uudet raskaan liikenteen ajoreitit

Karttakuva: Vaalimaan uudet raskaan liikenteen ajoreitit

Kartta 2: E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritiehanke

Karttakuva: E18 Hamina–Vaalimaa -moottoritiehanke