rajaliikenne.fi
Kaikki kaakkoisrajan liikenteestä
Finnish language
rajaliikenne.fi
Kaikki kaakkoisrajan liikenteestä
Finnish language

Tulli

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Suomen tulli on palvelu- ja lainvalvontaorganisaatio, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa.

Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama keskusvirasto ja sen palveluksessa on noin 2 200 henkilöä (v. 2014).

Tullin päätehtävien hoitamista varten Tullissa on ulkomaankauppa- ja verotusosasto, valvontaosasto ja toimipaikkaosasto. Tullin yhteisiä tehtäviä varten Tullissa on hallinto-osasto.

Tulliin kuuluu myös Espoossa sijaitseva Tullilaboratorio, jonka toimialueena on koko maa.

Toimipaikkaosastosta rajanylityspaikoilla toimivat Vaalimaan tulli, Nuijamaan tulli (Nuijamaan ja Vainikkalan tullitoimipaikat) ja Imatran tulli (Imatran ja Niiralan tullitoimipaikat ja Parikkalan tilapäinen rajanylityspaikka).

Kuvituskuva: Liikkuva läpivalaisulaite


Liikkuva läpivalaisulaite

Tullin tehtäviä ovat mm. Suomeen tuotavien ja Suomesta vietävien tavaroiden valvonta sekä ulkomaankaupan edistäminen. Tulli kehittää voimakkaasti erilaisia sähköisiä palveluja sekä yhteistyötä muiden viranomaisten, eritoten rajavartiolaitoksen kanssa. Pohjois-Karjalan ja Kaakkois-Suomen maantieliikenteen rajanylityspaikkojen

kokonaisliikenne oli 4,5 miljoonaa ajoneuvoa ja reilut 10,5 miljoonaa matkustajaa vuonna 2014.

Kuvituskuva: rekka-autoja

Tulli neuvoo ja opastaa. Kannattaa tarkistaa tullimääräykset jo ennen matkalle lähtöä!

Lisätietoja saat osoitteesta www.tulli.fi tai soittamalla tullineuvontaan puh. 0295 5201 (henkilöasiakkaat), 0295 5202 (yritysasiakkaat), 0295 5203 (autoveroneuvonta).

Tervetuloa Tulliin!